Venocaps - NL
D-Pearls Pharma Nord NL
Facebook-NL

Geschiedenis

apotheek
Ook buiten Torhout zijn we bekend om onze sterk uitgewerkte eigen bereidingen.  Voeg daarbij onze speciale aandacht voor kruiden en een verrassend breed assortiment aan cosmetica en verzorgingsproducten en je hebt al een goed idee van wat we als Torhoutse apotheek te bieden hebben.

Een geschiedenis om trots op te zijn

Reeds 5 generaties,135 jaar geleden begon het als volgt:
 

- Philogène Van Isacker (1855-1933),

de overgrootvader van mijn moeder, studeerde in Leuven voor apotheker en begon in 1880 zijn apotheek in de hofstraat 9 te Torhout. Hij combineerde dit beroep met de taak van stadsontvanger.
 

- Paul Van Isacker (1886-1981),

studeerde ook in Leuven af als apotheker en nam in 1926 de apotheek van zijn vader over.
In 1938 werd de apotheek grondig vernieuwd. Paul was sterk geïnteresseerd in het wetenschappelijke, scheikundige apect van zijn beroep. Verschillende keren publiceerde hij aanmerkingen op analyses in het Farmaceutisch Tijdschrift van België. Hij was ook één van de eersten om tincturen en extracten van geneeskrachtige kruiden te maken. Dat gebeurde allemaal in de Torhoutse Hofstraat.

 

- Paul Vlieghe,

geboren in 1920 te Harelbeke en thuis gestorven op 30 juli 2015.  Hij studeerde tijdens de woelige oorlogsjaren eerst te Gent voor apotheker om uiteindelijk in Leuven af te studeren. In 1949 huwde hij met Agnès Van Isacker (dochter van Paul Van Isacker, werkte ervoor als verpleegster). De apotheek werd overgenomen en door het koppel verder gezet. In deze periode kwamen de eerste 'specialiteiten' op de markt, wat betekende dat er niet alleen huisbereide producten ter beschikking waren. Ook een efficiënte ziekteverzekering, waarbij de patiënt enkel nog het remgeld moest betalen, werd een feit.
 

- Marc Decorte,

geboren in 1954 en afkomstig uit Ichtegem, studeerde als apotheker af en nam in 1985 de apotheek over samen met zijn vrouw Lena Vlieghe (dochter van Paul Vlieghe en net als haar moeder verpleegster). De apotheek werd bekend om haar uitgebreid advies en grote kennis op gebied van fytotherapie en aanverwanten. In deze periode werd Lieve Pattyn als extra apotheker in dienst genomen.
 

- Elke Decorte,

geboren in 1983 studeerde in 2006 af als apotheker in Gent. In 2014 behaalde ze ook het diploma van herborist, als eervol laureaat. Ilse Decorte, geboren in 1981 studeerde in 2002 af als diëtiste in Gent. Later studeerde ze ook nog als apotheek-assistente af in Brugge. Tegenwoordig zetten Elke en Ilse Decorte samen met hun ouders en apotheker Lieve Pattyn de apotheek verder.   Mee met zijn tijd, werd in 2014 ook de online reservatie-tool een feit!