Venocaps - NL
Diastop NL
Arkogélules Activox NL

HUISBEREIDINGEN

bereiding1

Vakkennis over generaties heen en up-to date 

Al generaties lang maken we er een erezaak van eigen originele en kwalitatieve bereidingen aan onze klanten aan te bieden

Zowel in als buiten Torhout is onze apotheek bekend om de eigen huisformules :

- Cosmetica: gezichtsverzorging, lichaamscrème, handcrème, badolie, lipsticks,...
Inwendig: Een zeer uitgebreid gamma voor allerhande kwaaltjes, zowel volgens de
klassieke geneeskunde als kruidenpreparaten, aromatherapie en homeopatische bereidingen.  Ook voedingssupplementen en vitamines.
- Uitwendig: crèmes en gels bij spierpijn, huidproblemen,... 

Ook de arts kan een geneesmiddel speciaal op uw maat voorschrijven.  Dit biedt vele voordelen voor u als patiënt. 

Vakwerk

Geneesmiddelen bereiden is vakwerk.  Net zoals bij elk ander medicijn wordt gecontroleerd of het voorschrift klopt (sterkte en gebruik). Als apotheker kennen wij heel wat eigenschappen van de werkzame stoffen en ook van de manier van verwerken.  

Waarom

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom geneesmiddelen worden gemaakt in de apotheek.
- Sterke prijs/kwaliteit verhouding.  Wij zetten ons in om 'goedkope' producten die niet op grote schaal worden gebruikt en dus 'commercieel' niet interessant genoeg voor de farmaceutische industrie wel aan te bieden aan onze patiënten.  Een geneesmiddel op maat met een interessante prijs voor de patiënt.
- Regelmatig moet een geneesmiddel in een aangepaste dosering en toedieningsvorm worden gemaakt.  Denk aan doseringen voor kleine kinderen en dermatologische preparaten.
- Vanwege het gebruiksgemak. Indien u slikproblemen hebt, zullen wij indien u dit wenst een andere toedieningsvorm creëren, bijvoorbeeld een tablet omvormen tot een siroop die gemakkelijk kan worden opgedronken.  Dit in samenspraak met uw behandelende arts.
-Bij het afbouwen van medicatie. Bijvoorbeeld bij 'slaappilletjes', kunnen wij in overleg met de huisarts kijken om stapsgewijs met dit geneesmiddel te verminderen van dosage. 

Kwaliteit

Onze apotheek werkt volgens een uitgebreid controlesysteem.  Wij werken hierbij met een modern computersysteem, waarbij alle grondstoffen en alle wegingen via deze computer worden gecontroleerd.Magistrale bereidingen worden gemaakt met performant materiaal, basisproducten van gegarandeerd de hoogste scheikundige en bacteriologische kwaliteit, gestaafd door een analysecertificaat en een toelatingsnummer en gemaakt volgens bereidingsprotocollen die een controle en opvolging van de bereidingen mogelijk maken. (opspoorbaarheid).Zo heeft u, voor een bereiding die u werd voorgeschreven door uw arts, de garantie dat het een efficiënt geneesmiddel betreft, de kwaliteit gegarandeerd is, de formule gepersonaliseerd is en aangepast aan uw specifiek geval.